Voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd!
Menu

Lacoste

Filters
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Filters

Bekijk ons Lacoste assortiment

Lacoste, het iconische kledingmerk met de beroemde krokodillenlogo, heeft een rijke geschiedenis die verder gaat dan alleen mode. In dit boeiende stuk zullen we ontdekken waarom Lacoste de aandacht van modeliefhebbers blijft trekken en hoe dit merk erin slaagt relevant te blijven in een voortdurend evoluerende industrie.

Lees hier meer over Lacoste

De Geboorte van de Polo

Lacoste werd opgericht door de legendarische Franse tennisser René Lacoste in 1933. Zijn doel was om comfortabele en functionele kleding te creëren voor tenniswedstrijden. Het resultaat was de iconische Lacoste polo, gemaakt van ademend piqué katoen. Deze polo’s werden al snel populair onder tennisspelers en vormden de basis voor de sportieve en elegante esthetiek van het merk.

Het Iconische Krokodillenlogo

Het krokodillenlogo van Lacoste is wereldwijd herkenbaar. Het is geïnspireerd op de bijnaam van René Lacoste, “de krokodil”, die hij tijdens zijn tennisjaren kreeg vanwege zijn vasthoudendheid op de baan. Het logo symboliseert kracht, vastberadenheid en stijl, waarden die tot op de dag van vandaag in de ontwerpen van Lacoste worden weerspiegeld.

Vernieuwing in Sportkleding

Lacoste staat bekend om zijn innovatieve benadering van sportkleding. Het merk was een van de eersten die technische materialen in sportkleding introduceerde. De toepassing van jerseykatoen en vochtafvoerende stoffen zorgde voor comfortabele en prestatiegerichte sportkleding. Deze innovaties hebben de normen in de sportkledingindustrie verhoogd.

De Invloed op Straatmode

Hoewel Lacoste oorspronkelijk werd opgericht als een sportkledingmerk, heeft het de overstap gemaakt naar straatmode. De polo’s, trainingspakken en sneakers van Lacoste zijn populair onder jongeren en streetwear-liefhebbers over de hele wereld. Het merk slaagt erin zijn klassieke stijl te combineren met eigentijdse trends.

Samenwerkingen en Collecties

Lacoste heeft samengewerkt met beroemde ontwerpers en kunstenaars om limited edition-collecties te creëren. Deze samenwerkingen hebben geleid tot unieke en gewilde stukken. Bovendien brengt Lacoste regelmatig nieuwe collecties uit, geïnspireerd op thema’s variërend van natuurbehoud tot de Olympische Spelen.

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Lacoste heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het merk werkt aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en het gebruik van duurzame materialen. Lacoste’s betrokkenheid bij milieubescherming draagt bij aan zijn aantrekkingskracht voor bewuste consumenten.

De Lacoste Lifestyle

Lacoste vertegenwoordigt niet alleen kleding, maar ook een levensstijl. Het merk belichaamt de Franse elegantie en de ontspannen, sportieve geest. De ontwerpen zijn tijdloos en veelzijdig, geschikt voor zowel sportieve activiteiten als chique gelegenheden.

Conclusie

Lacoste, met zijn rijke geschiedenis en iconische krokodillenlogo, blijft een kracht in de modewereld. De combinatie van innovatieve sportkleding, invloed op straatmode, samenwerkingen met kunstenaars en toewijding aan duurzaamheid maakt Lacoste een merk dat relevant blijft en aantrekkelijk is voor een breed publiek. Het belichaamt de geest van René Lacoste zelf: vastberaden, stijlvol en onvergetelijk.

Bekijk en shop de officiële collectie van Lacoste vandaag bij Mezaldy!