Voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd!
Menu
merken bannermerken banner

Kenzo

Filters
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Filters

Bekijk ons Kenzo assortiment

Kenzo, het iconische kledingmerk dat mode en kunst combineert, is een naam die synoniem staat voor creativiteit, innovatie en een eigenzinnige stijl. In dit fascinerende stuk duiken we in de opwindende wereld van Kenzo, en ontdekken we waarom dit merk de aandacht van modeliefhebbers over de hele wereld blijft vasthouden.

Lees hier meer over Kenzo

Een Blik op de Geschiedenis

Kenzo, oorspronkelijk opgericht door Kenzo Takada in 1970, is een Frans modemerk met een Japanse ziel. Takada, geboren in Japan, verhuisde naar Parijs in 1964 en bracht de Japanse esthetiek naar de Franse modewereld. Het resultaat was een opvallende combinatie van oosterse en westerse invloeden. De gewaagde kleuren, gedurfde patronen en eclectische ontwerpen maakten Kenzo meteen herkenbaar en geliefd.

Het Iconische Kenzo Tiger Logo

Een van de meest opvallende kenmerken van Kenzo is het tijgerlogo. De brullende tijger is uitgegroeid tot een icoon van het merk en symboliseert kracht en individualiteit. Het logo siert kledingstukken, accessoires en zelfs parfumflessen. De tijger belichaamt de speelse geest van Kenzo en herinnert ons eraan om moedig te zijn in onze modekeuzes.

Kenzo’s Betoverende Geurlijn

Naast kleding staat Kenzo ook bekend om zijn geurcollecties. De geuren van Kenzo zijn net zo kunstzinnig en gedurfd als de kleding. De bloemige en fruitige noten in parfums zoals “Flower by Kenzo” roepen de schoonheid van de natuur op. Deze geuren zijn meer dan alleen een aroma; ze vertellen een verhaal en wekken emoties op.

Samenwerkingen met Opkomende Kunstenaars

Kenzo heeft de kunst altijd omarmd en heeft samengewerkt met opkomende kunstenaars voor opvallende collecties. Deze samenwerkingen resulteren in unieke ontwerpen die verder gaan dan conventionele mode. Kenzo staat bekend om zijn vermogen om kunst en mode samen te brengen en de grenzen van creativiteit te verleggen.

Kenzo’s Toewijding aan Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Kenzo’s missie. Het merk streeft ernaar om milieuvriendelijke materialen te gebruiken en productieprocessen te verbeteren om de impact op de planeet te minimaliseren. Dit toont aan dat Kenzo niet alleen streeft naar stijlvolle kleding, maar ook naar een betere wereld.

Kenzo’s Invloed op Streetwear

Kenzo heeft een blijvende impact gehad op de wereld van streetwear. Het merk heeft bijgedragen aan de populariteit van gedurfde prints, oversized silhouetten en kleurrijke ontwerpen. Dit is te zien in de straten van steden over de hele wereld, waar jongeren geïnspireerd zijn door de Kenzo-esthetiek.

Kenzo Takada’s Erfenis

Hoewel Kenzo Takada in 2020 is overleden, is zijn erfenis levendig in het merk dat hij heeft opgebouwd. Zijn vermogen om verschillende culturen en stijlen te combineren, evenals zijn liefde voor kunst, leeft voort in de creaties van Kenzo. Zijn geest van avontuur en innovatie blijft de drijvende kracht achter het merk.

Conclusie

Kenzo is veel meer dan alleen een kledingmerk; het is een viering van individualiteit, creativiteit en kunst. De opvallende ontwerpen, het iconische tijgerlogo en de toewijding aan duurzaamheid maken Kenzo tot een geliefd merk over de hele wereld. Het vermogen om mode en kunst te verenigen en grenzen te doorbreken, is wat Kenzo uniek maakt.

Bekijk en shop de officiële AW’23 collectie van Kenzo vandaag bij Mezaldy!