Voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd!
Menu
Trends

BLACK FRIDAY | 21-11 tot en met 27-11 bij Mezaldy

black friday

Geschiedenis Black Friday

Iedereen heeft wel al eens gehoord van Black Friday. Inmiddels mag het ook wel duidelijk zijn dat er op deze dag vooral in de Verenigde Staten enkele stevige kortingen worden gegeven op een groot assortiment aan producten. Veel mensen hebben er evenwel geen enkel idee van hoe deze dag precies is ontstaan. Black Friday beschikt over een Amerikaanse roots die langzaam haar weg blijkt te vinden naar andere delen van de wereld. Ook in Nederland en België wint de dag na Thanksgiving dan ook behoorlijk veel populariteit. Webshops pakken dan ook steeds vaker op deze dag uit met hoge kortingen die je anders nooit had durven dromen.

Hoe is de naam ontstaan?

Voor het ontstaan van de naam Black Friday moeten we even terug in de tijd. We gaan terug naar de Amerikaanse stad Philadelphia in het jaar 1965. Toen dook deze naam voor het eerst op als verwijzing naar de enorme drukte die er in de stad heerste op de dag na Thanksgiving. Dit zou een link kunnen betekenen met zwarte zaterdag, die in Europa vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de enorme drukte die ontstaan wanneer mensen massaal met de auto naar hun vakantiebestemming trekken. Of dit gegeven daadwerkelijk aan de basis ligt van de benaming Black Friday is nog maar zeer de vraag. Het is namelijk zo dat er een nieuwe theorie de kop opstak in 1981.

Toen werd er aangegeven dat de dag na Thanksgiving, de eerste dag was waarop winkels uit de rode cijfers en dus “in het zwart” zijn geraakt. In de Verenigde Staten worden verliezen altijd met rode inkt in een boek opgetekend. Bij winst niet in het blauw, maar in het zwart worden geschreven. De stelling dat de dag na Thanksgiving de eerste dag is waarop er winst wordt geboekt, is tegenwoordig uiteraard niet correct. De detailhandel kan natuurlijk het hele jaar door winst boeken, maar het wijst wel op het enorme economische belang dat de kerstperiode met zich meebrengt. Zo zijn er al enkele staten in de Verenigde Staten die Black Friday als een officiële vakantiedag zien.

Black Friday bij Mezaldy

Ook bij Mezaldy kan je op mooie Black Friday deals rekenen. Onze inkopers hebben samen met de designers de scherpste deals kunnen maken. Zo kan jij jezelf of een ander een mooi cadeau van Mezaldy geven! Schrijf je daarom snel in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste sale items van Mezaldy.

Geplaatst in: Trends